In Uncategorized

Voor veel mensen is het een grote wens om thuis te mogen sterven, maar soms is het voor de naasten moeilijk om deze zorg vol te houden. Vrijwilligers van de Leendert Vriel Stichting bieden in deze laatste levensfase tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorgorganisaties.
De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen, maar kunnen wel helpen bij de zorg die de mantelzorgers ook geven. De vrijwilliger kan de zorg even overnemen zodat de mantelzorger rustig kan slapen of overdag iets kan doen in de wetenschap dat zijn/haar naaste niet alleen is.

Leendert Vriel Almelo e.o. (werkzaam in de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen, Tubbergen, Twenterand en Wierden) is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen. Zij waken overdag en/of ’s nachts bij mensen die ernstig ziek zijn en tot hun overlijden thuis verzorgd willen worden.

 

Een vrijwilliger: “ het is mooi werk, dat veel voldoening geeft. Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor mensen die de moeilijkste periode van hun leven doormaken. Gewoon door er “te zijn”.

 

Een bepaalde vooropleiding wordt niet gevraagd voor dit vrijwilligerswerk. Emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding zijn wel noodzakelijk.

Om goed voorbereid te zijn op dit werk, waarin persoonlijke aandacht centraal staat, volgen nieuwe vrijwilligers eerst een introductiecursus. Binnenkort start er weer een introductiecursus.

 

Voelt u zich aangetrokken tot deze vorm van zorg en wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel voor meer informatie met coördinator Ageeth Koopman of Trijnie Udema via telefoonnummer 06-23820282.
Meer informatie kunt u ook vinden op onze website: www.leendertvriel.nl

Recent Posts