Icon
Home
Hulp aanvragen

Hulp aanvragen

Voor ondersteuning in een thuissituatie is geen indicatie van een arts nodig, voor een plek in één van onze hospices wél. Maar wat moet u nog meer weten als u voor een dierbare hulp wilt aanvragen bij Leendert Vriel Twente? Op deze pagina vindt u alle informatie.

Iedere regio in Twente heeft een eigen organisatie. Zo is er altijd hulp in uw buurt.

De contactgegevens van de organisatie in uw buurt vindt u door in het vak hieronder de naam van uw gemeente in te vullen en op het vergrootglas te klikken.

Icon

Hulp aanvragen, hoe gaat dat?

Stap 1 | Contact opnemen

is er sprake van een beperkte levensverwachting bij uw naaste - voor het hospice korter dan drie maanden? Onze vrijwilligers ondersteunen graag in deze laatste levensfase. Neem contact met ons op via de contactgegevens hierboven.

Stap 2 | Intakegesprek

Eerst maakt de coördinator een afspraak voor een intake­gesprek. Vervolgens zoeken wij een vrijwilliger die goed bij uw hulpvraag past en die er kan zijn op de gewenste tijden.

Stap 3 | Onze vrijwilliger komt langs

Onze goed opgeleide en ervaren vrijwilliger staat zo mogelijk binnen een dag op de stoep. Hij of zij geeft uw naaste én u de hulp die nodig is. Er zijn voor elkaar, dáár gaat het om.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Komen wij in aanmerking voor een vrijwilliger?

Heeft de arts vastgesteld dat de levensverwachting van uw dierbare nog maximaal drie maanden is? Kan uw dierbare niet meer alleen gelaten worden? En/of dreigt u als mantelzorger overbelast te raken? Dan zijn onze vrijwilligers er – thuis of in het hospice.

Waar helpt een vrijwilliger mee?

De vrijwilliger is er in de laatste levensfase voor zieken en hun naasten. De vrijwilliger kan ‘s nachts waken, helpen met de persoonlijke verzorging of overdag de mantelzorger een paar uur vervangen. De vrijwilliger helpt niet met de medische verzorging of huishoudelijke taken.

Zijn de vrijwilligers geschoold en/of ervaren?

Wij willen dat onze vrijwilligers over voldoende kennis en kunde beschikken om hun werk op het hoogst mogelijke professionele niveau te kunnen doen. Voordat een vrijwilliger begint is er daarom een inwerkperiode onder begeleiding van ervaren vrijwilligers en in samenwerking met het zorgteam. Vrijwilligers krijgen van ons ook een basiscursus van zes modules, net als een tiltraining. Is een vrijwilliger eenmaal aan het werk, dan biedt Leendert Vriel Twente regelmatig bijscholingen en themabijeenkomsten aan.

Als het thuis toch niet gaat, kan mijn dierbare dan naar het hospice?

Dit is altijd bespreekbaar, maar is afhankelijk van plaatsingsmogelijkheid en een eventuele wachtlijst. De coördinator kan u hier alles over vertellen.

Wat zijn de kosten?

Onze vrijwilligers staan kosteloos voor u klaar – als het nodig is 24 uur per dag. Voor onze hospices vragen wij wel een eigen bijdrage.