In Nieuwsberichten

St. Leendert Vriel Hengelo, Borne zoekt nieuwe vrijwilligers.

18 oktober 2018 is er een informatieavond over het vrijwilligerswerk bij Leendert Vriel.

Locatie :   wijkcentrum de Hengelose Es, Uitslagweg 47, Hengelo

Aanvang: 19.30

 

De Stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. is een organisatie die het mede mogelijk maakt dat ernstig zieke mensen thuis kunnen sterven. Vrijwilligers bieden in deze laatste levensfase tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten.

Thuis sterven brengt vaak een ziekbed met zich mee, waarbij de naasten de zieke zo goed mogelijk proberen te verzorgen. Maar de zorg kan lang duren en zwaar worden, zeker als de zieke dag en nacht zorg en aandacht nodig heeft. Om toch die zorg tot het einde vol te kunnen houden, kunnen vrijwilligers ’s nachts waken of overdag oppassen bij de zieke.

Vrijwilligers hebben een eigen plaats, naast en in samenwerking met de professionele zorg en mantelzorg. Zij bieden een aanvulling op de bestaande zorg. Een bepaalde vooropleiding wordt niet gevraagd voor dit vrijwilligerswerk. Emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding zijn wel noodzakelijk. Vrijwilligers volgen een introductiecursus voordat ze ingezet worden. Ook mannen kunnen dit vrijwilligerswerk goed doen.

Als u interesse heeft in dit vrijwilligerswerk, kunt u deze avond vrijblijvend bezoeken.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Marie-Josée Eenkhoorn 06-34358100

Recent Posts