In Nieuwsberichten

Voor veel mensen is het een grote wens om thuis te mogen sterven, maar soms is het voor de naasten moeilijk om deze zorg vol te houden. Vrijwilligers van de Leendert Vriel bieden in deze laatste levensfase tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorgorganisaties.
De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen, maar kunnen wel helpen bij de zorg die de mantelzorgers ook doen. De vrijwilliger kan de zorg even overnemen zodat de mantelzorger rustig kan slapen of overdag iets kan doen in de wetenschap dat zijn of haar naaste niet alleen is.

Leendert Vriel Enschede Haaksbergen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen. Zij waken overdag en/of ’s nachts bij mensen die ernstig ziek zijn en tot hun overlijden thuis verzorgd willen worden.

 

Een vrijwilliger: “ het is mooi werk, dat veel voldoening geeft. Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor mensen die de moeilijkste periode van hun leven doormaken. Gewoon door er “te zijn”. Het is bijzonder om tijdens deze intensieve en intieme periode samen, meestal met de familie, op te trekken”.

 

Een bepaalde vooropleiding wordt niet gevraagd voor dit vrijwilligerswerk. Emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding zijn wel noodzakelijk.

Om goed voorbereid te zijn op dit werk, waarin persoonlijke aandacht centraal staat, volgen nieuwe vrijwilligers eerst een introductiecursus.

 

Voelt u zich aangetrokken tot deze vorm van zorg en wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel naar 06 532 48 988
Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.leendertvriel.nl 

Recent Posts