In Nieuwsberichten

Enschede

Voor de 70-jarige Hellen te Selle was het gisteren een bijzondere dag. Ze werd naar de Lounge van Ariensstaete aan de Lijsterstraat gelokt waar haar familie en collega’s haar stonden op te wachtten. Geheel onverwachts stond locoburgemeester Jurgen van Houdt voor haar neus. Hij kwam langs om Te Selle te vertellen dat het ‘zijne majesteit de koning had behaagd’ haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Te Selle is 25 jaar vrijwilliger bij de Stichting Leendert Vriel, een stichting die werkzaam is in de terminale thuiszorg. In de loop der jaren heeft te Selle vele honderden mensen ondersteund bij het zetten van moeilijke stappen in het rouwproces. “De wijze waarop u dit doet dwingt bewondering af”, zei Van Houdt.

Te Selle was overdonderd door het nieuws dat ze een lintje kreeg. Ze had dit niet zien aankomen en vond het knap dat haar familie en collega’s dit geheim hadden gehouden. Ze was wel trots op het lintje. “Ik doe dit werk met plezier en ik wil graag wat betekenen voor de mensen. Dat heb ik van mijn ouders meegekregen” , vertelde ze.

Van Houdt spelde dan wel Hellen te Selle de koninklijke onderscheiding op, zij vond dat het lente ook bedoeld was voor de stichting en de andere vrijwilligers. “Alle collega’s doen betekenisvol werk. We geven de mensen een gevoel om sterker te worden en dat doet iedereen op zijn eigen manier, met eigen kwaliteiten.

Dit artikel komt uit de Tubantia.

Schermafbeelding 2016-04-05 om 10.04.37

Recent Posts