In Uncategorized

Op Donderdag 4 april 2019 heeft in het Kulturhus de Bijenkorf, in Borne de regionale vrijwilligersdag plaatsgevonden. Er werd een mooie dag aangeboden aan de vrijwilligers van Leendert Vriel Twente. Er was een ontvangst met koffie en thee.

De dag werd ingeleid door mw. Carla van Weelie
Carla neemt ons op deze dag mee in de bijzondere wereld van de communicatie.

De ochtend hebben we genoten van het   Theatercollege ‘De negen open deuren’ door Jaap Vriend.

“Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten. Hoe je dat doet?”

Dit theatercollege, geeft op theatrale wijze een frisse blik op hoe we met elkaar communiceren, in welke rol we dat doen en welke grenzen we daarbij stellen.
Dat en meer leer je in het theatercollege ‘De negen open deuren’.

Een van de hoofdfiguren in het verhaal van deze interactieve onemanshow is Alfred. Alfred staat symbool voor de altijd aanwezige medemens. En Alfred heeft hulp nodig…

In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt Alfred (Jaap Vriend) je mee langs negen open deuren, die “alleen nog even ingetrapt hoeven worden” .

Deze voorstelling is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Hij is communicatietrainer en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

In het middagprogramma laat Carla van Weelie ons aan de hand van een casus zien, hoe vrijwilligers grenzen kunnen stellen en kunnen communiceren met families, patiënt en medevrijwilligers door het geven van feedback.

Al met al een inspirerende dag.

Recent Posts