In Nieuwsberichten

                   

 

Veel mensen willen het liefst thuis sterven. Soms wordt de belasting voor hun naasten om zorg te verlenen evenwel te hoog. Vrijwilligers van de Leendert Vriel kunnen in zo’n geval bijspringen en tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke en diens naasten besteden. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorgorganisaties.
De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen. Zij kunnen wel de zorg van de mantelzorgers even overnemen zodat die mantelzorger een nachtje rustig kan slapen in de wetenschap dat zijn of haar naaste niet alleen is.

Leendert Vriel Enschede Haaksbergen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers (m/v); vrijwilligers die ’s nachts willen waken bij mensen die ernstig ziek zijn en die tot hun overlijden thuis verzorgd willen worden.

 

Het is mooi werk, dat veel voldoening geeft. Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor mensen die de moeilijkste periode van hun leven doormaken. Gewoon door er “te zijn”. Het is bijzonder om tijdens deze intensieve en intieme periode samen, meestal met de familie, op te trekken”, aldus één van onze vrijwilligers over zijn motivatie voor dit werk.

 

Een bepaalde vooropleiding is niet nodig voor dit vrijwilligerswerk, emotionele stabiliteit, motivatie en een open houding daarentegen wel.

Om goed voorbereid te zijn op dit werk, krijgen  nieuwe vrijwilligers een introductiecursus aangeboden. Daarnaast zijn er geschoolde begeleiders beschikbaar voor vragen/opmerkingen of om gewoon even tegenaan te kletsen.

 

Voelt u zich aangetrokken tot deze vorm van zorg en wilt u meer informatie:

op dinsdag 24 september is er een informatieavond waar u onder het genot van een kopje koffie aanvullende informatie kunt krijgen van de coördinatoren en vrijwilligers

 

Locatie:           Zaal Leeuwerik

Ariënsstaete

Lijsterstraat 30

Enschede

Tijd:                 19.30u tot 21.00u

 

Als u zich op wilt geven is dat fijn! Dat kan via [email protected] of via tel.nr. 06 532 48 988
Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.leendertvriel.nl 

 

 

Recent Posts