In Nieuwsberichten

In het najaar van 2018 (november) start weer een introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers.

Stichting Leendert Vriel Almelo en omstreken ondersteunt familie (mantelzorg) bij de zorg voor een naaste die ernstig ziek is, om zo diens wens te vervullen tot het overlijden thuis, in de eigen vertrouwde omgeving door te brengen. De vrijwilligers bieden zowel ’s nachts als overdag waak- en oppasdiensten, zodat de familie de zorg even uit handen kan geven en rust kan nemen.

Een vrijwilliger: “ het is mooi werk, dat veel voldoening geeft. Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor mensen die de moeilijkste periode van hun leven doormaken. Gewoon door er “te zijn”. Het is bijzonder om tijdens deze intensieve en intieme periode samen, meestal met de familie, op te trekken”.

De stichting is werkzaam in de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Twenterand, Tubbergen, Rijssen en Wierden. Om de bestaande groep vrijwilligers te versterken wil men graag in contact komen met nieuwe vrijwilligers (mannen en vrouwen) die ’s nachts kunnen waken.

Er wordt een introductiecursus aangeboden om goed voorbereid te zijn op dit werk, waarin Tijd, Zorg en Aandacht belangrijke aspecten zijn. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting: www.leendertvriel.nl.

Voelt u zich aangetrokken tot dit werk en wilt u meer inlichtingen of u aanmelden als vrijwilliger? Neemt dan contact op met de coördinatoren Frida Eelderink of Trijnie Udema via telefoonnummer 06-23820282 of via mail [email protected]

Recent Posts